perjantai 24. huhtikuuta 2015

Pekoni-parmesaani-lihapullat

Kummitteli jälleen yksi jauhelihapaketti kaapissa. Vähän jäänyt kaikki hifistely,kun meillä on nyt tuollainen 6kk ikäinen koiranpentu talossa, joka on oikein hyvä kaveri keittiössä :D On meinaan kokoakin jo sen verran, että voi tarkistaa pöydät ohi kävellessä :D
En halunnut tehdä taaas jauhelihakastiketta, enkä makaronilaatikkoa, enkä.. ymmärrätte varmasti. Kurkin jääkaappiin ja idea syntyi;
Lihapullat
400g jauhelihaa
1 prk kermaviiliä
1 pkt pekonia kuutioituna
0.5dl raastettua parmesaania (ei jauhetta)
1-2 rkl ketsuppia
1 tl Vampyree
0.5-1tl suolaa
Mausteita: paprika, pippuri, grillimauste, soija, valkosipuli, chili..
1-2dl kermaa
Sekoita taikinan ainekset yhteen, kermaa lukuunottamatta ja vaivaa massa tasaiseksi. Pyörittele palloja (itse tein 1/4dl yhden pullan, melko isoja siis) ja nostele kuumalle paistinpannulle, voita tai öljyä paistamiseen käyttäen. Huomaa ettet lado pannua liian täyteen.
Anna pullien ottaa väriä joka puolelle, pidä levy keskilämmöllä (4), jotta pinta ei pala kun keskus kypsyy. Kun pullat ovat lähes kypsiä, lisää pannulle 1-2dl ruokakermaa, ja hauduta kypsäksi.
Tarjoa vaikka spagetin kanssa! On ihan tautisen hyvää!

2 kommenttia:

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)