tiistai 7. lokakuuta 2014

Jaloviina-suklaajuustokakkuset

Tunnustan! Olen maailman huonoin bloggaaja, taas on vierähtänyt ikuisuus! Selityskin kyllä löytyy, oli se hyvä eli ei, elikkäs tuossa elokuun puolivälissä avoeliöistä tuli avioeliöitä, joten luonnollisesti heinä- elokuu meni niitä järjestellessä. ;)
Sieltäkin laitan ruokaohjeita jos löydän ne vielä jostain.. köh. Syksy on mennyt työhommissa ahkerasti, mutta aina tulee jotain pientä kokkailtua ja uutta ravintolakokemustakin tulossa kunhan ehdin!

*Helemapelti! Yli 12 000 sivunkatselua, nöyrin kiitos ja  vielä kumarrus päälle!

Alkusyksyllä kävimme syömässä pikaisesti paikallisessa "känkkylässä" ja suuntasimme siitä tiemme oluen pariin. Jälkiruuaksi teki mieli Jallukaakaota (2cl, neljä saattaa nousta päähän herrajesta ;D) ja siitä sainkin tämän ahaa-elämyksen, jalostaa tuo makuelämys leivonnaisen muotoon. Juustokakkua ei olekaan tullut tehtyä sitten häiden, tein vain nämä miniversiot muffinivuokiin. Ohejtta olkaas hyvät!



(n. 24kpl)Pohja
15 kpl digestive-keksejä (täytekeksit toimii paremmin, vähennä silloin voita ja tarkista koostumus)
100 g voita

Täyte
300-400 g tummaa suklaata (itse kokeilin tässä Fazerin levivontasarjan uutuutta, tummasuklaa vadelma)
5 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
3,5 dl tomusokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl liivatejauhetta
0,5 dl Jaloviinaa *


Murskaa keksit muruksi, mitä pienempiä sen parempi. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon ja tee tasainen massa. Itse tein nämä teflon-vuoissa, mihin laitoin paperisen vuan sisälle, joten säästyin öljyämiseltä. Jos käytät pelkkiä paperivuokia, sitä parempi mitä paksumpaa paperi on . Voit käyttää myös silikonisia vuokia. 
Laita jokaiseen vuokaan n. 1rkl keksimuruseosta ja painele tasaiseksi.
Sulata suklaa, laita liivatejauhe turpoamaan ohjeen mukaan. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
Toisessa kulhossa pehmitä tuorejuusto ja lisää sitten joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Huomaa tässä vaiheessa että tuorejuustoa on vain 200g ja normaalisti aina jemmassa oleva tomusokeri on päässyt loppumaan ja lähetä avioeliö kauppaan.
Sekoita sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja pyöräyttele massa hyvin sekaisin. Lämmitä liivateseos ohjeen mukaan ja sekoita Jallun kanssa, jonka jälkeen lisää se ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Lopuksi nostele kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Sitten nostellaan kakkumassa vuokiin! n. 2,5 rkl massaa menee keskivertoon, pieneen, muffinivuokaan. Tässä ei tarvitse miettiä kohoamisia ja muita, täytä vuoat siis omantunnon mukaan!
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielellään yön yli ennen tarjoilua. Koristele maun mukaan :)

Voit myös korvata Jaloviinan muilla nesteillä, esimerkiksi kahvilla (mutta mitäs jännää siinä sitten olisi?)
Nautitaan luonnollisesti Jalokahvin kanssa ;)

2 kommenttia:

Neuvoja, kysyttävää tai mielipiteitä? Heitä rohkeasti viestillä! :)